Indische Saucijzen

Onveranderd recept

Uit de reacties van consumenten horen wij terug dat de smaak zeer herkenbaar is en het verschil met andere fabrikanten duidelijk te proeven is. In het verleden heeft men geprobeerd de Indische saucijzen van Van Olphen na te maken. Maar iedere keer blijkt het verschil met onze saucijzen duidelijk aanwezig.

De bereidingswijze volgens
mama Lien (moeder van Jack)

  • Snij de saucijzen in kleine stukjes. Uit 1 saucijs van 100 gram snij je 4 tot 5 stukjes.
  • Verwarm in een wok olie tot het heet is en bak de saucijzen hierin tot ze lichtbruin zijn.
  • Haal de saucijzen uit de pan en laat ze uitlekken.
  • Serveer ze hierna met witte rijst, stukjes komkommer en wat sambal.

De bereidingswijze
volgens Han van Olphen

  • Leg de saucijzen in een koekepan zonder boter of olie en zet het vuur op de laagste stand.
  • Na een aantal minuten zal de worst opwarmen en bruiner worden.
  • Prik vervolgens met een sate-of cocktailprikker wat gaatjes in de darm. Hierdoor zal er wat vet uit de saucijs stromen en wordt deze gebakken in “eigen vet”. Dit zorgt o.a. voor de heerlijke smaak.
  • Draai de saucijzen regelmatig en na ongeveer 20 minuten zijn ze klaar en kunt u genieten van de heerlijke traditionele smaak van de enige echte Indische saucijzen van Van Olphen.